2020 - Kiscelli ADVENT TO GO

Kategória: 

Advent elvitelre a Kiscelli Múzeumból. A Kiscelli Múzeum hagyományos adventi eseménye idén városi adventi kalendáriummá változik.

Huszonnégy, a karácsonyhoz és az adventi időszakhoz kapcsolódó különleges tárgyat válogattunk ki gyűjteményeinkből, melyek fotója egy-egy Budapest utcáin, terein, épületein elrejtett kiscellis ablakban jelenik meg. A műtárgyak fotóit úgy helyeztük el, hogy azok kapcsolódjanak az eredeti helyszíneikhez: a Corvin Áruház kívánságlistája, egy XIX. századi mézeskalács forma, Rippl-Rónai József téli tájképe a Gellért-hegyről, egy reneszánsz nevű égősor a 30-as évekből,  és így tovább. Napról-napra itt a weboldalon valamint a facebook oldalunkon kinyitunk egy ablakot, és megmutatunk egy darabot Budapest múltjából. 

JÁTÉK

A jelenlegi pandémiás időszakban nem lehetnek nyitva a gyűjtemények, mi mégis szeretnénk önökkel kapcsolatban maradni, ezért szerveztünk egy interaktív játékot, amivel a várost bejárva a gyűjtemény egy-egy morzsáját is megmutatjuk! Játszanak velünk, hívják meg a játékra ismerőseiket, hogy minél többen ismerjük meg Budapestet!

A játék menete:

Keressék meg a városba kihelyezett kiscellis ablakokat, fedezzék fel bennük a tárgyakat, figyeljék meg környezetüket, járják körbe, ismerjék meg a főváros rejtett kincseit, vegyék észre elmúlt korok szépségeit és értékeit, képzeljék magukat kicsit a múltba! 

Aki legalább 12 matricát megtalál a városban az Kiscelli Advent TO GO ablakokból, páros belépőt kap ajándékba a Kiscelli Múzeum kiállításaira. Aki pedig mind a 24 helyszínt megkeresi, ajándékcsomagot adunk!

A helyszínen készült fotók, szelfik beküldésének határideje: 2020. december 31.

A fotókat töltsék fel facebook eseményünk alá vagy küldjék el a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu címre. 

FACEBOOK ESEMÉNY: Kiscelli Advent TO GO

TÉRKÉP: Kiscelli Advent TO GO 

KATTINTSON AZ ABLAKOKRA!

 

5
2
1
 
 
 
 
4
3
6
 
 
 
 
15
 
 
 
 
 
 
 
 
7
19