Elérhetőség | Kiscelli Múzeum

Elérhetőség

Kategória: 

KISCELLI MÚZEUM

Cím: 1037 Budapest, Kiscelli u. 108.

GPS: 47.538570404052734 | 19.028127670288086

Telefonszám: +36 1 388 8560

Web: www.kiscellimuzeum.hu

E-mail: kapcsolat@kiscellimuzeum.hu

 

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG 

  • A Széll Kálmán tértől a 17-es villamossal vagy a Batthyány tértől a 19-es, illetve a 41-es villamossal a Szent Margit Kórház megállóig utazva, majd rövid séta a Bécsi úton visszafelé és meredek séta felfelé a Kiscelli utcán. Mindhárom villamosra a Margit híd budai hídfő megállóknál is fel lehet szállni. A 160 / 260 / 260 A buszjáratok a továbbiakban nem érintik a Szent Margit Kórház megállót, így nem alkalmasak a múzeum megközelítésére.

 

  • A Kolosy tértől a 165-ös autóbusszal érkezve elkerülhető a dombra felfelé vezető, meredek séta. Ez esetben javasoljuk, hogy a Remetehegyi úti végállomáson leszállva keljen át a körforgalomnál lévő zebrán a túloldalra. A járdán lévő villanyoszlopon (egyéb táblák között) már láthatja a KISCELLI Múzeum barna tábláját. Azon a járdán (Kolostor utca) folytassa az útját. Kb 300 méter után két lehetőség közül választhat, mindkettő a járdától jobbra található. Az első: jó időben a parkon át, a második: tovább haladva, ahol véget ér a járda, a lépcsőn menjen lefelé. Mindkettő elvezet a Múzeum bejáratához.

 

 

TÉRKÉP

 

Nagyobb térképre váltás

 

 

PARKOLÁS:

Látogatók részére ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésre a múzeum előtt.

 

INFORMÁCIÓ MOZGÁSKORLÁTOZOTT LÁTOGATÓKNAK:

Mivel a múzeum épületében jelenleg nincs lift, az alábbi földszinti kiállításaink közelíthetőek meg kerekesszékkel: a Barokk szoborcsarnok, a Kiscelli Nyomda és a Régi pesti cégérek, illetve a múzeum templomterében megrendezett időszaki kiállítások. A földszinten akadálymentes mosdó üzemel.

 

MŰTÁRGYVÉDELMI OKOK MIATT KÉRJÜK:

Kiállított műtárgyainkat ne simogassák.

A hátizsákokat tegyék le ruhatárunkba kihelyezett zárható szekrények valamelyikében. A szekrények 100 Ft-os érmével üzemelnek, az érmét távozáskor a zárszerkezet visszaadja.

Fényképet kizárólag vaku nélkül készítsenek. Saját célra kiegészítő jegy vásárlása nélkül, ám professzonális fotózásra (például esküvő, divatsajtó etc.) előre megbeszélt időpontban, külön engedéllyel és díjfizetés mellett van lehetőség. Egyeztetés a múzeummal: kapcsolat@kiscellimuzeum.hu

Étel-ital fogyasztására a földszinti fogadótérben, dohányzásra az éplület előtt van lehetőség.

Házikedvencekkel zárt kiállítótereink nem látogathatóak. Pórázon vezetett kutyával a múzeumunk udvaráig lehet bejönni. 

 

KÜLÖNLEGES LÁTOGATÁSI INFORMÁCIÓK KUTYÁVAL ÉRKEZŐK RÉSZÉRE:

A BTM Kiscelli Múzeum VAU! A fővárosi kutyatartás kultúrtörténetét bemutatót kiállítás kutyával is látogatható.

A kiállítás a múzeum Sziklapincéjében található, melynek megközelítése a jegypénztártól avagy jegyvásárlás után az utcaszintről egyaránt lépcsőn keresztül lehetséges. Kérjük, ennek tudatában tervezzék látogatásukat kutyatársaikkal.

A kutyát vezető látogató felelős a kutya minden cselekedetéért, a kutya által okozott minden kárért és következményért. Kérjük, látogatásuk során az illem és a jogszabályi előírások (41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet) betartását.

A múzeum további időszaki és állandó kiállításainak látogatása jelenleg kutya nélkül lehetséges. Kérjük, kutyájukat a múzeum külső udvarán pórázon kikötve hagyják.