Múzeumpedagógia

 

ÁLLANDÓ FOGLALKOZÁSOK

Budapest madarai

minden korosztály, erdei játék a Kiscelli Parkban, 60 perc

A Kiscelli Múzeum melletti parkerdő gazdag lehetőséget nyújt az élővilág, különösen a madarak megfigyelésére. Milyen madarak élnek a dombtetőn és milyenek lent a városban? Hogy kell róluk felelősségteljesen gondoskodni? Kik költöztek tavasz óta az erdőben található kiscellis madárodúkba? Megnézzük milyen a park "madártávlatból", kiket ihletett meg Budapesten a madárszó és milyen madarak és erdei élőlények jelennek meg városszerte a város történetèben.

 

Az arany kiselefánt

5-8 éves éves korosztály, 45 perc

A játékos múzeumi foglalkozáson az Arany Kiselefántot kísérjük végig kalandos útján, azonban nem egy óriás könyvet lapozgatva, hanem az állandó kiállítás műtárgyai között vezet a történetünk. Az izgalmas mese során szükségünk lesz minden érzékszervünkre anyagokat kitapintani, illatokat felismerni, különféle hangokat megfejteni, mesebeli lényeket megkeresni, színekkel hangulatokat ábrázolni. Állomásról állomásra, feladatokon át visz az utunk, míg elérkezünk ahhoz, akit kerestünk.

Jegyár: 800 Ft/fő*

 

Nyomozz velünk!
8-14 éves  korosztály, 60 perc
Egyik műtárgyunkon Budapest címeréről eltűnt a korona. A foglalkozáson nyomába eredünk a  rejtélyes esetnek, árulkodó jeleket keresve a várostörténeti állandó kiállításunk tárgyai segítségével. A nyomok végül egy titokzatos, sötét kriptába vezetnek, így jókora adag bátorságra is szükségünk lesz, hogy megtaláljuk az ellopott kincset.
Jegyár: 800 Ft/fő*
 

Nyomozás a Kiscelli Parerdőkben

8-14 éves korosztály, 90 perc

Jártál már a Kiscelli Parkerdőben? Tudtad, hogy egykor egy kastélyhoz tartozott és egészen máshogy festett?

Felfedezted már az apró nyomokat, amik erről a korról mesélnek? Ezen a foglalkozáson nyomról-nyomra, feladványról-feladványra haladva tudhatunk meg egyre többet a Parkerdőről. Kik jártak itt előttünk? Mire használták régen? Ahogy végigmegyünk vaktérképünk segítségével a 10 állomáson, minden kérdésre választ kapunk.

Jegyár: 800 Ft/fő*

 

Mi hír a Kiscelli Olümposzán?

11-16 éves korosztály, 60 perc

Hogy kerülnek a Kiscelli dombtetőre az olümposzi Istenek? Kik költöztek oda és mit csinálnak ott? Unatkoznak? Szépítkeznek? Intrikákat szőnek? Ki-kinek az ismerőse? Ki milyen eseményen vesz részt? Kit hova nem hívtak meg és ezért milyen ádáz bosszút állt? Ki szeretett bele kibe? Milyen alakban érdemes hódítani, ha a hódítandó lény nem akar elsőre kötélnek állni? És ezekkel a fortélyokkal örök szerelemre lelnek-e a Kiscelli Múzeum ókori istenei?

A Kiscelli Múzeum gyűjteménye számos mitológiai alakot rejt. Tizenhárom állomást végigjárva ismerkedhetünk meg az istenekkel, halandókkal, furcsa lényekkel és az őket ábrázoló tárgyak történeteivel. A foglalkozás végén az elhangzottakat egy közös alkotásba öntjük: mitológiai napilapot szerkesztünk a hírességek életéből szemezgetve.
Jegyár: 800 Ft/fő*
 

Nyomdázás a Kiscelli Nyomdában

minden korosztály, 90 perc

A Kiscelli Múzeumban található az a Columbia nyomdagép a Landerer és Heckenast Nyomdából, amin az 1848-as márciusi ifjak a Nemzeti Dalt nyomtatták. Előre egyeztetett workshopokon, szakavatott nyomdász segítségével az érdeklődők maguk is kinyomtathatják Petőfi Sándor híres versét vagy a Tizenkét pontot, de lehet litográfiát vagy akár saját korabeli betűkből összeállított nyomatot is készíteni.

A nyomdásszal való időpontegyeztetés miatt legalább két héttel előre kell bejelentkezni!

Jegyár:1.600 Ft*

 

Ünnepeld a születésnapodat a Kiscelli Múzeumban!

6-12 éves korosztály

Ha szeretsz felfedezni érdekes és titkos helyeket, ha szeretsz kincset keresni vagy csak egy különleges helyszínen szeretnél együtt játszani és ünnepelni a barátaiddal, akkor Téged is várunk a Kiscelli Múzeumba! Az állandó programok közül bármelyiket választhatod, a program végén pedig egy földalatti titkos helyre érkezünk, ahol a sötétben elemlámpák segítségével kell megtalálnotok a szülinapi kincset. 

Létszám:
max. 10 fő (minden további vendég +1600 Ft)

 

Részvételi díj:
25.000 Ft

 

Letölthető meghívó:

Ilyen volt a tavalyi nyomdatábor. 2020. július 24-28.

MÚZEUMPEDAGÓGIA

 

A Kiscelli Múzeum múzeumpedagógiai programjainak lényege a műtárgyak és a látogató közti személyes viszony kiépítése: úgy szeretnénk megszólítani a hozzánk érkezőket, hogy a tárgyakban, műalkotásokban, vagy az épület egészében mindenki találjon a saját életére, hétköznapjaira, érdeklődési területére vonatkozó, továbbgondolásra érdemes összefüggéseket. A játékos foglalkozások és interaktív tárlatvezetések célja – a múzeum gyűjteményének és értékeinek megismertetésén túl – a múlt és a jelen szoros kapcsolatának bemutatása, ezáltal is hangsúlyozva, hogy a múzeum nem egy lezárt időkapszula, hanem a ma emberét megszólító, érdekes, színes és változatos színtér.

Múzeumpedagógiai foglalkozásainkra várunk óvodás és iskolás osztályokat, családi és baráti társaságokat, táborozókat és születésnaposokat.
   

Érdeklődés/jelentkezés/időpont egyeztetés: 

 


 

E-mailben a muzeumpedagogia@kiscellimuzeum.hu címen, telefonon a +36 1 388 8560/113 vagy +36 20 232 0143 számon.

 

   
Időpontok: A múzeum nyitvatartási idejében (K-V 10:00-18:00), előre egyeztetett időpontban lehet kérni múzeumpedagógiai foglalkozást. 
   
Létszám: Egy csoport maximum 15 fővel indul, ennél magasabb létszám esetén két külön csoportot indítunk.
   
Részvételi díj*: 800 Ft/fő a belépőjegyen felül (http://www.kiscellimuzeum.hu/jegyarak)Óbudai óvodás és iskolás csoportok számára  a belépés és  a múzeumpedagógiai foglalkozás is ingyenes.
   
A díjmentes vasúti utazáshoz szükséges fogadónyilatkozat:  innen letölthető