Kutatási lehetőség | Kiscelli Múzeum

Kutatási lehetőség

Kategória: 

 

KUTATÁS A BTM KISCELLI MÚZEUM GYŰJTEMÉNYEIBEN

 

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

TÁJÉKOZTATJUK A TISZTELT KUTATÓKAT, HOGY A KUTATÓSZOLGÁLAT AUGUSZTUS 30-IG ZÁRVA TART, KUTATÁSI KÉRELMEKET SZEPTEMBER 2-TŐL FOGAD.

 

A Kiscelli Múzeum gyűjteményeiben nyilvántartott és őrzött kulturális javak, illetve az e javakra vonatkozó szakmai alapadatok a muzeális intézményekben folytatható kutatásról szóló 47/2001. (III. 27.) Korm. rendeletben, valamint a Kiscelli Múzeum Kutatási szabályzatában foglaltak szerint kutathatók.

Kutatási szándékát, a kutatási téma megjelölésével a kutatoszolgalat@kiscellimuzeum.hu címre küldött emailben jelezheti. A Kutatási engedély adatlap kitöltve és aláírva elküldhető a fenti email címre vagy személyesen leadható a Kiscelli Múzeum Kutatószolgálatán. A kutatási engedély aláírásával a kutató vállalja a kutatást érintő, fenti jogszabályban és múzeumi szabályzatokban szereplő rendelkezések betartását. A kutatás kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban lehetséges.

A kutatószolgálat használata díjtalan. Speciális, egyedi, feltáró jellegű, kutatást előkészítő munkák esetén a kutatószolgálat alapdíja 5.000 Ft + ÁFA, valamint munkaóránként 2.000 Ft + ÁFA.

 

  

Kutatási szabályzat

Kutatási engedély

 

DIGITÁLIS MÁSOLAT RENDELÉSE ÉS FELHASZNÁLÁSA

 

A Kiscelli Múzeum gyűjteményeiben őrzött műtárgyakról tudományos és publikálásra szánt digitális reprodukció megrendelhető a Kutatószolgálaton kutatoszolgalat@kiscellimuzeum.hu keresztül. A digitális reprodukciók a felhasználás jellegétől és terjedelmétől függően reprodukciós díj kifizetése ellenében, a Felhasználói engedély birtokában használhatók fel. A reprodukciók megrendelésének, valamint közlésének eljárását a Kiscelli Múzeum Felhasználói szabályzata tartalmazza.

 

Felhasználói szabályzat

Felhasználói engedély

Felhasználási szerződés

Digitális reprodukciók rendelésének díjszabása