​A térképész kalandja

Szétesett a világ, nekünk kell összetenni. Időutazás a térképek világában Pest-Budáról Budapestre, hidakon és alagúton, hegytetőn és folyóparton. Bebarangoljuk a kiscelli erdőt, felfedezzük a járatlan utakat, és légifotó segítségével kiegészítjük a Schmidt-park térképét. Ha jó iránytűt használunk, egy rég elfeledett kapura bukkanunk.

 

Jelentkezés: https://forms.gle/MtGC18A3dRsapeFP6

Nyári jegyár: 1.600 Ft/fő
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 Ne érj hozzá! Ne mássz rá! Ne rohangálj! Ne kiabálj! Itt nem játszunk! ... Vagy mégis?    
 
 A Kiscelli Múzeum 2020-ban Vasárnapi Barangoló címmel havi rendszerességel családi foglalkozást indít, hogy a műtárgyak segítségével egy képzeletbeli világba utazzunk, ahol egyszerre játszunk, tanulunk és alkotunk.
 Ajánlott korosztály: 7-12 év  
 
 A Barangoló a Kiscelli Múzeumban című kiadványunk egykor azért született, hogy a kiállított tárgyakat, festményeket a könyvben kiegészíthessük és továbbgondolhassuk kedvünk és kreativitásunk szerint.
 A most induló múzeumpedagógiai foglalkozásnak ugyanez a lényege: ismerjük meg a kincseket, járjunk utána az eredeti történeteiknek, játsszuk el, hogy életre kelnek, majd átszínezve, átszabva, átformálva alakítsuk saját tárgyainkká őket. A kulcsos cégéreinkkel különféle zárakat nyitunk, a könyvkötő céh ládájába titkos üzeneteket rejtünk, nyomába eredünk a furcsán mozgó ráknak, és eltüntetjük a színes üvegablakokat, hogy a sötétség birodalmába lépjünk.
 A vasárnap délutáni kávéra és kakaóra pedig mindenki a vendégünk!
 
 A foglalkozás időtartama: 2 óra
 Maximális létszám: 15 fő
 További információ: muzeumpedagogia@kiscellimuzeum.hu
 
A regisztráció során megadott e-mail címeket a http://kiscellimuzeum.hu/files/adatkezelesi_tajekoztato.pdf található adatkezelési tájékoztató szerint kezeljük.

Vissza a főoldalra: Vasárnapi Barangoló 2020