Saját

TESTKÉP - AKT A KORÁTRS MAGYAR FOTOGRÁFIÁBAN. A Budapest Photo Festival kiállítása a Kiscelli Múzeumban

- tematikus válogatás -

Mihez kezdenek a kortárs magyar fotográfusok a saját testükkel?

 

 

Kísérlet

A képek elkészítésekor saját testemet használva stilizált férfi és női testekkel vetettem össze. A kísérlet alapvető kérdése: melyikhez illeszkedik jobban a kontúrja? 

Az eredmény: egyikhez sem hasonlítok. a kísérlet következtében élettelen tárggyá változtattam saját magamat, melyet – a stilizált testekhez hasonlóan – most ki is rakok a kirakatba. (Diósi Máté)

 

Hurkák-ívek

Egész életemben igyekeztem jól érezni magam a bőrömben, mivel mindig ilyen voltam, ilyen az alkatom. De sokszor azok az emberek nehezítik meg ezt, akik a legközelebb állnak, és jót akarnak. 

2017-ben két jelentős dolog történt. 30 éves lettem és férjhez mentem. Eldöntöttem, hogy most az egyszer kipróbálom azt, amihez sose volt türelmem: lassan, fokozatosan életmódot váltok. 

Az életmódváltást magam miatt kezdtem el, és megtanultam közben, hogy ne másokhoz viszonyítsak. Magamhoz képest sokat fejlődtem, örülök, hogy teszek az egészségemért, végre nincs bűntudatom, ha néha bűnözök az étellel. Nem lettem topmodell, nem is leszek, de jól van ez így. Szeretem a nagy fenekem és a hurkáimat. (Szombat Éva)

 

     
Szombat Éva: Az íven túl - A popóm, 2017

 

Vissza a főoldalra: TESTKÉP - Akt a kortárs magyar fotográfiában