Tárlatvezetés

Kategória: 

Időszaki kiállítások:

Barta Lajos. Túlélési stratégiák
Kurátori tárlatvezetés 

2019. július 14. 15:00


Tehnica Schweiz: A kék terem
Exkluzív tárlatvezetés Péterfy-Novák Gergely íróval
2019. július 5. 18:00


Előzetes regisztráció vezetéseinkre:

A nagy érdeklődésre való tekintettel évente több alkalommal is megtartjuk tematikus vezetéseinket. Amennyiben nem szeretnének lemaradni valamelyik programról, iratkozzanak fel hírlevelünkre, vagy jelezzék a kapcsolat(kukac)kiscellimuzeum.hu e-mail címen, mi pedig igyekszünk értesíteni Önöket, amint az adott túrára új időpontot hirdetünk. 
Egyénileg szervezett csoportoknak is tartunk tárlatvezetést, ennek díja a belépőjegy árán felül 7000 Ft/csoport (max 15 fő). Jelentkezni a kapcsolat(kukac)kiscellimuzeum.hu e-mail címen lehet.

Állandó kiállítások:

Kiscelli Nyomda - Fejezetek a főváros nyomdászattörténetéből  
A főváros régisége. 1780-1873
Közterek és magánterek. 1873-1940
Pest-budai cégérek
A pesti Arany Oroszlán patika
Barokk szoborcsarnok 
A főváros régisége / Barokk szoborcsarnok / Patika. Fotó: Gehring János

A kastély titkai. Zseblámpás kriptatúra és épületséta
A Kiscelli Múzeumnak otthont adó óbudai épület a trinitárius szerzetesek kolostoraként kezdte, volt katonai raktár és hadikórház, majd kastéllyá alakította át a vagyonos Schmidt Miksa, a legendás, meggyilkolt éjszakai pillangó, Mágnás Elza szeretője. A sétán megismerkedhetnek az épület történetével, és megtekinthetik a kolostor kriptáját, amely csak ezen a vezetésen látogatható. 
 
 


Séta Schmidt Miksa egykori parkjában

A Kiscelli Múzeumhoz tartozó hatalmas park egykori villaépületeket, műkő szobortöredékeket és egy rejtélyes, historizáló kaput is rejt. A sétán feltárul a park múltja: szóba kerül az egykori remetebarlang, a területen működő agyagbánya és a Schmidt Miksa által kialakított romantikus angolkert is. Túracipővel készüljenek!