Múzeumpedagógiai fogalakozások a Kiscelli Múzeumban

Múzeumpedagógiai foglalkozásunkra várunk iskolás, óvodás osztályokat, speciális nevelési igényű csoportokat, szervezünk baráti társaságoknak, cégeknek játékos vezetéseket, csapatépítő tréningeket, gyermekeknek pedig születésnapi zsúrokat.

Érdeklődés/jelentkezés/időpont egyeztetés: 
E-mailben a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu címen, telefonon a +36 1 388 8560/113 vagy +36 20 232 0143 számon.

Időpontok:
A múzeum nyitvatartási idejében (K-V 10:00-18:00) hétköznap és hétvégén is lehet kérni múzeumpedagógiai foglalkozást. 

Létszám:
Egy csoport maximum 15 fővel indul, ennél magasabb létszám esetén két külön csoportot indítunk.

Részvételi díj:
Iskolás csoportoknak (10 fő fölött) 800 Ft/fő, egyéni látogatóknak a belépőjegy árán felül hétköznap 800 Ft/fő. Óbudai óvodás és iskolás csoportoknak a belépés és  a múzeumpedagógiai foglalkozás is ingyenes.

A díjmentes vasúti utazáshoz szükséges fogadónyilatkozat innen letölthető.

 


 


 

AKTUÁLIS PROGRAMOK:

 

Mutasd a ruhád, megmondom, ki vagy!

Ragyogj! Divat és csillogás kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozáson a ruhák részleteiből kiindulva vizsgáljuk meg az öltözködési szokásainkat, hogy tulajdonképpen mit és miért viselünk, és ma hogyan csillogunk.

 

A kiállításról: 
A divat az emberi kommunikáció alapvető eszköze, önmagunk megkülönböztetésének igénye pedig az öltözködés egyik mozgatórugója. Minden, ami csillog, így magára vonzza a tekintetet, ezt a célt szolgálja. A kiállításban látható 18-21. századi, különféle alkalmakon viselt öltözékek a társadalmi és életmódbeli változásokat is tükrözik.
Kurátor: Szatmári Judit Anna, a Kiscelli Múzeum Textilgyűjteményének vezetője
Tovább a kiállítás oldalára >>>

 


 

ÁLLANDÓ PROGRAMOK:

 

Ünnepeld a születésnapodat a Kiscelli Múzeumban!

Ha szeretsz felfedezni érdekes és titkos helyeket, ha szeretsz kincset keresni vagy csak egy különleges helyszínen szeretnél együtt játszani és ünnepelni a barátaiddal, akkor Téged is hívunk és várunk a Kiscelli Múzeumba! Megismerheted az egykori kolostor történetét, bepillantást nyerhetsz a több száz évvel ezelőtt itt élt szerzetesek életébe, különleges fűszereket szagolgathatsz egy régi patikában, vagy műtárgyak keresésére indulhatsz a rejtélyekkel teli épületben. A játék legvégén pedig egy földalatti titkos helyre érkezel, ahol a sötétben elemlámpák segítségével kell megtalálnod az elrejtett kincset. 

Létszám:
Maximum 15 fő

Részvételi díj:
20.000 Ft

 


 

Az arany kiselefánt

5-8 éves éves korig, 60 perc

A játékos múzeumi foglalkozáson az Örök Barátság Erdejét kereső Arany Kiselefántot kísérjük végig kalandos útján a cégér- és a várostörténeti kiállítás műtárgyai között. Izgalmas kalandok során varázsigét mondunk, legyőzzük az utunkba álló akadályokat, megfejtjük a talányokat, a végén pedig a hegy gyomrába is leereszkedünk a titkos csigalépcsőn, hogy megtaláljuk az elveszett kincset.

 


 

A Kiscelli kastély szelleme

6-14 éves korig, 60 perc

A régmúlt idők szellemei kiszöktek a kriptából, és most a Kiscelli kastély falai közt bujkálnak. Keressük meg az elkóborolt szellemeket, fedjük fel titkaikat, bogozzuk ki a szálakat, és fejtsük meg közösen, miként lett az egykori kolostorból fényűző kastély, kik voltak a lakói az évszázadok során, és milyen nyomokat hagytak maguk után. Zseblámpa ajánlott, ha félsz a sötétben!

 


 


 

Nyomozz velünk!

8-14 éves korig, 60 perc

Egyik műtárgyunkon Budapest címeréről eltűnt a korona. A foglalkozáson nyomába eredünk a  rejtélyes esetnek, árulkodó jeleket keresve a várostörténeti állandó kiállításunk tárgyai segítségével. A nyomok végül egy titokzatos kriptába vezetnek minket, így jókora adag bátorságra is szükségünk lesz utunk során, hogy visszaszerezzük az ellopott kincset.

 

Cellris - Élő társasjáték a Kiscelli Múzeumban

6-100 éves korig, 90 perc

A foglalkozás során megismerkedhetünk a Kiscelli Múzeum saját társasjátékával, melyben a gyűjtemény legszebb darabjai szerepelnek. Az élő játék keretében a csapatok az állandó kiállításon gyűjtik össze a játékhoz szükséges tertriszlapokat, melyeken egy-egy műtárgy található, ezáltal a résztvevők játszva ismerhetik meg Kiscell kincseit. A tárgyakból végül saját kiállítást kell rendezni a templomteret ábrázoló táblán, megküzdve a többi csapattal. Az nyer, aki a kiállításával a legtöbb pontot szerzi meg!

 

 

 

Nyomdázás Kiscellben

6-99 éves korig, 60 perc

A Kiscelli Múzeumban található az a Columbia nyomdagép a Landerer és Heckenast Nyomdából, amin az 1848-as márciusi ifjak a Nemzeti Dalt nyomtatták. Előre egyeztetett workshopokon, szakavatott nyomdász segítségével az érdeklődők maguk is kinyomtathatják Petőfi Sándor híres versét vagy a Tizenkét pontot, de lehet litográfiát vagy akár saját korabeli betűkből összeállított nyomatot is készíteni.

A nyomdásszal való időpontegyeztetés miatt legalább két héttel előre kell bejelentkezni!

Részvételi díj:
1.600 Ft/fő