Múzeumpedagógia

Kategória: 

 

 

Múzeumpedagógiai foglalkozásunkra várunk iskolás, óvodás osztályokat, speciális nevelési igényű csoportokat, szervezünk baráti társaságoknak, cégeknek játékos vezetéseket, csapatépítő tréningeket, gyermekeknek pedig születésnapi zsúrokat.

 

Jelentkezés/érdeklődés

Kérjük egyeztessen időpontot a kapcsolat(kukac)kiscellimuzeum.hu címen vagy a +36 20 232 01 43-as telefonszámon a közönségkapcsolati osztályunkon.

 

 

A múzeum nyitvatartási idejében hétköznap és hétvégén is tartunk múzeumpedagógiai foglalkozást. Egy csoport maximum 15 fővel indul, efelett két külön csoportra bontjuk a látogatókat.
 
Részvételi díj:

Iskolás csoportoknak 800ft/fő, egyénileg szervezett csoportoknak a belépőjegy árán felül 7000Ft/csoport. Óbudai óvodás és iskolás csoportoknak ingyenes a program, óbudai állandó lakosoknak és diákoknak ingyenes a múzeumi belépő. Vasúti kedvezményhez fogadónyilatkozat innen letölthető.

 

 

Ünnepeld a születésnapodat a Kiscelli Múzeumban!

Ha szeretsz felfedezni érdekes és titkos helyeket, ha szeretsz kincset keresni vagy csak egy különleges helyszínen szeretnél együtt játszani és ünnepelni a barátaiddal, akkor Téged is hívunk és várunk a Kiscelli Múzeumba! Megismerheted az egykori kolostor történetét, bepillantást nyerhetsz a több száz évvel ezelőtt itt élt szerzetesek életébe, különleges fűszereket szagolgathatsz egy régi patikában, vagy műtárgyak keresésére indulhatsz a rejtélyekkel teli épületben. A játék legvégén pedig egy földalatti titkos helyre érkezel, ahol a sötétben elemlámpák segítségével kell megtalálnod az elrejtett kis kincseket, amelyek csak Rád várnak. Részvételi díj: 1600 Ft/fő

 

 

 

 


 

Az arany kiselefánt

6-10 éves korig, 60 perc

Felújítási munkák miatt a cégérkiállítás átmenetileg nem látogatható, ezért a foglalkozás is szünetel. Megértésüket köszönjük!

 

A játékos múzeumi foglalkozáson az Örök Barátság Erdejét kereső Arany Kiselefántot kísérjük végig kalandos útján a cégér- és a várostörténeti kiállítás műtárgyai között. Izgalmas kalandok során varázsigét mondunk, átkelünk az Óperenciás tengeren, a végén pedig közösen alkotunk, festünk, ragasztunk.

 

 

 

 

 

 


 

A Kiscelli-kastély szelleme

6-14 éves korig, 60 perc

 

A régmúlt idők szellemei kiszöktek a kriptából, és most a kiscelli kastély falai közt bujkálnak. Keressük meg az elkóborolt szellemeket, fedjük fel titkaikat, bogozzuk ki a szálakat és fejtsük meg közösen, miként lett az egykori kolostorból fényűző kastély, kik voltak a lakói az évszázadok során, és milyen nyomokat hagytak maguk után! Zseblámpa ajánlott, ha félsz a sötétben!

 

 


 

Nyomozz velünk!

8-14 éves korig, 60 perc

 

A foglalkozáson az egyik műtárgyunk rejtélyes eltűnésének nyomába eredünk, amely felfedezőúton a várostörténeti- és a cégérkiállításunk műtárgyai lesznek segítségünkre. A nyomok végül egy titokzatos kriptába vezetnek minket, így jókora adag bátorságra is szükségünk lesz utunk során, hogy felderíthessük a szokatlan stet.

 

 

 


 

Pest-Budáról Budapestre

10-16 éves korig, 60 perc

 

Elindulunk az időben: a régmúltból a jelenbe. Amikor hajóhídon keltek át a Dunán, a folyó partján piacok és strandok álltak, a nagy elődök megálmodtak egy világvárost és létrejött Budapest. Clark Ádám teáskannája vagy a polgármesteri szék mind-mind egy darabka lakhelyünk történetéből, amit most már mi alakítunk tovább. Tárgyakon keresztül fedezzük fel, hogyan jött létre a város, ahol élünk.