Múzeumpedagógia

Kategória: 

 

 

Múzeumpedagógiai foglalkozásunkra várunk iskolás, óvodás osztályokat, speciális nevelési igényű csoportokat, szervezünk baráti társaságoknak, cégeknek játékos vezetéseket, csapatépítő tréningeket, gyermekeknek pedig születésnapi zsúrokat.

 

Érdeklődés/jelentkezés

Érdelklődni és időpontot egyeztetni a kapcsolat(kukac)kiscellimuzeum.hu címen vagy a +36 1 388 85 60-as telefonszámon a közönségkapcsolati csoportunknál (a 113-as melléken) lehet.

 

Időpontok/létszám
A múzeum nyitvatartási idejében hétköznap és hétvégén is lehet kérni múzeumpedagógiai foglalkozást. Egy csoport maximum 15 fővel indul, efelett két külön csoportot indítunk.
 
Részvételi díj

Iskolás csoportoknak 800 Ft/fő, egyénileg szervezett csoportoknak a belépőjegy árán felül 7000Ft/csoport. Óbudai óvodás és iskolás csoportoknak a belépés és  a múzeumpedagógiai foglalkozás is ingyenes.

  Vasúti kedvezményhez fogadónyilatkozat innen letölthető.

 

 

Ünnepeld a születésnapodat a Kiscelli Múzeumban!

Ha szeretsz felfedezni érdekes és titkos helyeket, ha szeretsz kincset keresni vagy csak egy különleges helyszínen szeretnél együtt játszani és ünnepelni a barátaiddal, akkor Téged is hívunk és várunk a Kiscelli Múzeumba! Megismerheted az egykori kolostor történetét, bepillantást nyerhetsz a több száz évvel ezelőtt itt élt szerzetesek életébe, különleges fűszereket szagolgathatsz egy régi patikában, vagy műtárgyak keresésére indulhatsz a rejtélyekkel teli épületben. A játék legvégén pedig egy földalatti titkos helyre érkezel, ahol a sötétben elemlámpák segítségével kell megtalálnod az elrejtett kis kincseket, amelyek csak Rád várnak. Részvételi díj: 1600 Ft/fő

 

 


 

Az arany kiselefánt
5-8 éves éves korig, 60 perc
Felújítási munkák miatt a cégérkiállítás átmenetileg nem látogatható, ezért a foglalkozás is szünetel. Megértésüket köszönjük!
 
 
A játékos múzeumi foglalkozáson az Örök Barátság Erdejét kereső Arany Kiselefántot kísérjük végig kalandos útján a cégér- és a várostörténeti kiállítás műtárgyai között. Izgalmas kalandok során varázsigét mondunk, legyőzzük az utunkba álló akadályokat, megfejtjük a talányokat, a végén pedig a hegy gyomrába is leereszkedünk a titkos csigalépcsőn, hogy megtaláljuk az elveszett kincset.
 

 

 


 

 

A Kiscelli-kastély szelleme
6-14 éves korig, 60 perc
 
A régmúlt idők szellemei kiszöktek a kriptából, és most a Kiscelli kastély falai közt bujkálnak. Keressük meg az elkóborolt szellemeket, fedjük fel titkaikat, bogozzuk ki a szálakat, és fejtsük meg közösen, miként lett az egykori kolostorból fényűző kastély, kik voltak a lakói az évszázadok során, és milyen nyomokat hagytak maguk után. Zseblámpa ajánlott, ha félsz a sötétben!
 

 

 


 

Nyomoz velünk!

8-14 éves korig, 60 perc

 

Egyik műtárgyunkon Budapest címeréről eltűnt a korona. A foglalkozáson nyomába eredünk a  rejtélyes esetnek, árulkodó jeleket keresve a várostörténeti állandó kiállításunk tárgyai segítségével. A nyomok végül egy titokzatos kriptába vezetnek minket, így jókora adag bátorságra is szükségünk lesz utunk során, hogy visszaszerezzük az ellopott kincset.
 
 
 
 
 

 
 
Cellris - Élő társasjáték a Kiscelli Múzeumban
6-100 éves korig, 90 perc
 
A foglalkozás során megismerkedhetünk a Kiscelli Múzeum saját társasjátékával, melyben a gyűjtemény legszebb darabjai szerepelnek. Az élő játék keretében a csapatok az állandó kiállításon gyűjtik össze a játékhoz szükséges tertriszlapokat, melyeken egy-egy műtárgy található, ezáltal a résztvevők játszva ismerhetik meg Kiscell kincseit. A tárgyakból végül saját kiállítást kell rendezni a templomteret ábrázoló táblán, megküzdve a többi csapattal. Az nyer, aki a kiállításával a legtöbb pontot szerzi meg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Húzd meg ereszd meg!
 
 
Múzeumpedagógia az 1971 Párhuzamos különidők című időszaki kiállításon
12-20 éves korig, 90 perc
 
A hetvenes évek kultúrpolitikájának fontos eleme volt a húzd meg ereszd meg módszer: “engedték is meg nem is”. E köré és két művészeti projekt köré épül a kiállítás és a foglalkozás is. Közös művészeti koncepciókat készítünk életünk húzd meg erszd meg szituációkról, arról beszélgetünk, hogy a koncepció maga a művészet vagy csak műalkotás vázlata. Húzd meg ereszd meg játékot készítünk egy kiállított műhöz kapcsolódóan fonalból és gombból, miközben megismerjük a kiállítást és saját magunkat is kicsit.
 
 

 
 
 
Nyomdázás Kiscellben
6-99 éves korig, 60 perc
 
A Kiscelli Múzeumban található az a Columbia nyomdagép a Landerer és Heckenast Nyomdából, amin az 1848-as márciusi ifjak a Nemzeti Dalt nyomtatták. Előre egyeztetett workshopokon, szakavatott nyomdász segítségével az érdeklődők maguk is kinyomtathatják Petőfi Sándor híres versét vagy a Tizenkét pontot, de lehet litográfiát vagy akár saját korabeli betűkből összeállított nyomatot is készíteni.
 
 
A foglalkozás ára 1600 Ft/fő
A nyomdásszal való időpontegyeztetés miatt legalább két héttel előre kell bejelentkezni.