Múzeumpedagógia

Kategória: 

Múzeumpedagógiai foglalkozásunkra várunk iskolás, óvodás osztályokat, speciális nevelési  igényű csoportokat. Szervezünk baráti társaságoknak, cégeknek játékos vezetéseket, csapatépítő tréningeket.

 

Jelentkezés/érdeklődés

Kérjük egyeztessen időpontot a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu címen vagy a 06 1 250 0304-os telefonszámon a közönségkapcsolati osztályunkon.

 

 

A múzeum nyitvatartási idejében hétköznap és hétvégén is tartunk múzeumpedagógiai foglalkozást. Egy csoport maximum 15 fővel indul, efelett két külön csoportra bontjuk a látogatókat.

 

Részvételi díj

Iskolás csoportoknak 800ft/fő, egyéni érdeklődőknek a belépőjegy árán felül 7000Ft/csoport.

(Óbudai iskolás csoportoknak ingyenes a program, óbudai lakóknak és diákoknak ingyenes a belépő.)

 

Vasúti kedvezményhez fogadónyilatkozat innen letölthető.

 

 

 

 
Programjaink:

 

Az arany kiselefánt

6-10 éves éves korig, 90 perc

A játékos múzeumi foglalkozáson az Örök Barátság Erdejét kereső Arany Kiselefántot kísérjük végig kalandos útján a cégér- és a várostörténeti kiállítás műtárgyai között. Izgalmas kalandok során varázsigét mondunk, átkelünk az Óperenciás tengeren, a végén pedig közösen alkotunk, festünk, ragasztunk.

 

 

 

 

 

 

 

 


A Kiscelli kastély szelleme

6-14 éves korig 90 perc

A régmúlt idők szellemei kiszöktek a kriptából, és most a kiscelli kastély falai közt bujkálnak. Keressük meg az elkóborolt szellemeket, fedjük fel titkaikat, bogozzuk ki a szálakat és fejtsük meg közösen, miként lett az egykori kolostorból fényűző kastély, kik voltak a lakói az évszázadok során, és milyen nyomokat hagytak maguk után. Zseblámpa ajánlott, ha félsz a sötétben!

 

 

 


 

Pest-Budáról Budapestre

10-16 éves éves korig, 90 perc

Elindulunk az időben: a régmúltból a jelenbe. Amikor hajóhídon keltek át a Dunán, a folyó partján piacok és strandok álltak, a nagy elődök megálmodtak egy világvárost és létrejött Budapest. Clark Ádám teáskannája vagy a polgármesteri szék mind-mind egy darabka lakhelyünk történetéből, amit most már mi alakítunk tovább. Tárgyakon keresztül fedezzük fel, hogyan jött létre a város, ahol élünk.

 

 


Tervezz lámpát! Világos?

6-100 éves korig, 90 perc

A Kiscelli Múzeum időszaki kiállításán egy klasszikus Bauhaus lámpa újraértelmezéseit mutatjuk be. A kortárs magyar és külföldi művészek által tervezett lámpavariációk mellé most te is tervezhetsz saját modellt! Az elkészült művet kiállítjuk a Lámpa! Egy design ikon a kortárs művészet fényében című tárlaton, és persze haza is viheted egy átvilágítható lapon.