Múzeumpedagógiai fogalakozások a Kiscelli Múzeumban

Nyári napközis tábor a Kiscelli Múzeumban 2020

Idén két különböző tematikával szervezünk nyári táborokat: júliusban nyomdászati foglalkozással, augusztusban Offline Barangolóval várjuk a gyerekeket, ahol a karantén időszakában közzétett online programjainkat helyezzük vissza offline térbe, vagyis az eredeti helyszínre, az eredeti műtárgyak közé.

 
Ajánlott korosztály: 7-11 év
Érkezés: 9.00-tól, délelőtti foglalkozás 9.30-tól, ebéd 12-től, délutáni foglalkozás 14.00-tól, távozás 16.00-kor 
Tízórait, meleg ebédet és uzsonnát biztosítunk.
 
Jelentkezés: REGISZTRÁCIÓS LINK
 
Részvételi díj: 30.000 Ft (vagy 6000 Ft/nap), testvérkedvezmény: 25.000 Ft (vagy 5000 Ft/nap)
Fizetési lehetőség: készpénz, bankkártya, OTP SZÉP kártya a helyszínen, a tábor 1. napján
 

2020. július 27-31.:

A betűszedéstől a könyvkötésig.

Nyomdász segítségével vezetett nyomdászati tábor az alapoktól egészen az összetett alkotómunkáig. Szó lesz a könyvről, mint eszközről és annak a teherviselési szempontjairól, illetve a könyvről, mint szépészeti értékről. Kipróbáljuk a különböző fázisokat, a tábor végére pedig elkészítjük a saját könyvünket is. 

2020. augusztus 24-28.:

Offline Barangoló.

Az online Vasárnapi Barangolók témái élőben a helyszínen / 1 nap - 1 műtárgy. Minden, amit eddig képekben, online feladatokban közvetítettünk, a nyári tábor alkalmával élőben megnézzük, eljátsszuk és közösen megalkotjuk. Az öt nap alatt a gyűjtemény egy-egy érdekes képzőművészeti alkotása vagy várostörténeti emléke lesz a kiindulópont, és azok történeteihez kapcsolódva szervezünk interaktív programokat, kreatív feladatokat. 

http://www.kiscellimuzeum.hu/vasarnapibarangolo

 

 

MÚZEUMPEDAGÓGIA

 

Múzeumpedagógiai foglalkozásainkra várjuk az óvodás és iskolás osztályokat, a családi és baráti társaságokat, a táborozókat és a születésnaposokat.

Érdeklődés/jelentkezés/időpont egyeztetés: 
E-mailben a muzeumpedagogia@kiscellimuzeum.hu címen, telefonon a +36 1 388 8560/113 vagy +36 20 232 0143 számon.

Időpontok:
A múzeum nyitvatartási idejében (K-V 10:00-18:00) hétköznap és hétvégén is lehet kérni múzeumpedagógiai foglalkozást. 

Létszám:
Egy csoport maximum 15 fővel indul, ennél magasabb létszám esetén két külön csoportot indítunk.

Részvételi díj:
Iskolás csoportoknak (10 fő fölött) 800 Ft/fő, egyéni látogatóknak a belépőjegy árán felül hétköznap 800 Ft/fő. Óbudai óvodás és iskolás csoportoknak a belépés és  a múzeumpedagógiai foglalkozás is ingyenes.

A díjmentes vasúti utazáshoz szükséges fogadónyilatkozat innen letölthető.


ÁLLANDÓ PROGRAMOK:

 


 

Ünnepeld a születésnapodat a Kiscelli Múzeumban!

Ha szeretsz felfedezni érdekes és titkos helyeket, ha szeretsz kincset keresni vagy csak egy különleges helyszínen szeretnél együtt játszani és ünnepelni a barátaiddal, akkor Téged is hívunk és várunk a Kiscelli Múzeumba! Megismerheted az egykori kolostor történetét, bepillantást nyerhetsz a több száz évvel ezelőtt itt élt szerzetesek életébe, különleges fűszereket szagolgathatsz egy régi patikában, vagy műtárgyak keresésére indulhatsz a rejtélyekkel teli épületben. A játék legvégén pedig egy földalatti titkos helyre érkezel, ahol a sötétben elemlámpák segítségével kell megtalálnod az elrejtett kincset. 

Létszám:
max. 10 - 12 fő

Részvételi díj:
25.000 Ft

Letölthető meghívó:

 

Az arany kiselefánt

5-8 éves éves korig, 60 perc

A játékos múzeumi foglalkozáson az Örök Barátság Erdejét kereső Arany Kiselefántot kísérjük végig kalandos útján a cégér- és a várostörténeti kiállítás műtárgyai között. Izgalmas kalandok során varázsigét mondunk, legyőzzük az utunkba álló akadályokat, megfejtjük a talányokat, a végén pedig a hegy gyomrába is leereszkedünk a titkos csigalépcsőn, hogy megtaláljuk az elveszett kincset.

 

A Kiscelli kastély szelleme

6-14 éves korig, 60 perc

A régmúlt idők szellemei kiszöktek a kriptából, és most a Kiscelli kastély falai közt bujkálnak. Keressük meg az elkóborolt szellemeket, fedjük fel titkaikat, bogozzuk ki a szálakat, és fejtsük meg közösen, miként lett az egykori kolostorból fényűző kastély, kik voltak a lakói az évszázadok során, és milyen nyomokat hagytak maguk után. Zseblámpa ajánlott, ha félsz a sötétben!

 

Nyomozz velünk!

8-14 éves korig, 60 perc

Egyik műtárgyunkon Budapest címeréről eltűnt a korona. A foglalkozáson nyomába eredünk a  rejtélyes esetnek, árulkodó jeleket keresve a várostörténeti állandó kiállításunk tárgyai segítségével. A nyomok végül egy titokzatos kriptába vezetnek minket, így jókora adag bátorságra is szükségünk lesz utunk során, hogy visszaszerezzük az ellopott kincset.

 

 

Cellris - Élő társasjáték a Kiscelli Múzeumban

6-100 éves korig, 90 perc

A foglalkozás során megismerkedhetünk a Kiscelli Múzeum saját társasjátékával, melyben a gyűjtemény legszebb darabjai szerepelnek. Az élő játék keretében a csapatok az állandó kiállításon gyűjtik össze a játékhoz szükséges tertriszlapokat, melyeken egy-egy műtárgy található, ezáltal a résztvevők játszva ismerhetik meg Kiscell kincseit. A tárgyakból végül saját kiállítást kell rendezni a templomteret ábrázoló táblán, megküzdve a többi csapattal. Az nyer, aki a kiállításával a legtöbb pontot szerzi meg!Nyomdázás Kiscellben

6-99 éves korig, 60 perc

A Kiscelli Múzeumban található az a Columbia nyomdagép a Landerer és Heckenast Nyomdából, amin az 1848-as márciusi ifjak a Nemzeti Dalt nyomtatták. Előre egyeztetett workshopokon, szakavatott nyomdász segítségével az érdeklődők maguk is kinyomtathatják Petőfi Sándor híres versét vagy a Tizenkét pontot, de lehet litográfiát vagy akár saját korabeli betűkből összeállított nyomatot is készíteni.

A nyomdásszal való időpontegyeztetés miatt legalább két héttel előre kell bejelentkezni!

Jegyár:1.600 Ft