Szakmai nap a #moszkvater - A Széll Kálmán tér története című kiállításban

A Kiscelli Múzeum szakmai napot hirdet a #moszkvater – A Széll Kálmán tér története című időszaki kiállításában 2016. szeptember 12-én, hétfőn. Ezen a napon a múzeumi- és a társszakmák dolgozói ingyenesen tekinthetik meg a kiállítást a 11 és 15 órakor induló tárlatvezetések keretében, amelyeket Simonovics Ildikó és Maczó Balázs kurátorok tartanak.

A vezetéseken való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, részvételi szándékukat legkésőbb szeptember 9-ig jelezzék a sziray.zsofia@kiscellimuzeum.hu email címen keresztül, a választott időpont megjelölésével. Szeretettel várjuk Önöket!

 

A kiállítás első termeiben megismerhetik a tér történetét az agyagbányák időszakától a sportlétesítmények megjelenésén át az egyik legforgalmasabb közlekedési csomópont kialakulásáig. Az egykor a téren álló óra alatti emléktérben pedig meghallgathatják ismert és hétköznapi embereknak a Moszkva / Száll Kálmán térhez fűződő élményeit, továbbá elmélyedhetnek a térhez kötődő, az elmúlt évtizedekben készült művészeti projektekben: video-, film-, fotó-, képzőművészeti és irodalmi alkotásokban. További információ:

http://kiscellimuzeum.hu/moszkvater_kiallitas

Galéria