Mi zajlik épp?

november
25-
 
 

ONLINE! EMLÉKMODELLEK - Asztalos Zsolt kiállítása

2020. november 24. 18:00 Asztalos Zsolt: Emlékmodellek /// Online megnyitó

Megnyitja: Szász János

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1042395942906731

2020. november 25. - 2021. február 28.

Kurátor: Boros Lili

Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár templomterében bemutatott Emlékmodellek című kiállítás az egyéni emlékezést állítja előtérbe. Asztalos Zsolt kognitív pszichológiai kutatások eredményeiből kiinduló képzőművészeti projektje a múlt, emlékezet, saját történet és konstruált emlékezeti narratívák kérdéseit vizsgálja. 


március
28
15:00

 

A csodálatos Blaha Lujza 3/3: Kulisszák mögött - Öltözik a díva

Hogy került meg a széttört legyező? Áll-e még színház, ahol a művésznő is fellépett? Mit hordott a díva? 

Márciusban a Blaha Lujza sorozat utolsó részéhez érünk, melyben a kor öltözési szokásairól mutatunk érdekességeket és a művésznő ruhái közül szemezgetünk.

Várunk mindenkit szeretettel az online játékra, melynek linkjét február utolsó vasárnapján délután 3 órakor az eseményben és a honlapunkon tesszük közzé!

------------------------------------------

Ne érj hozzá! Ne mássz rá! Ne rohangálj! Ne kiabálj! Itt nem játszunk! ... Vagy mégis?

A Kiscelli Múzeum 2021-ben is folytatja Vasárnapi Barangoló címmel havi rendszerességel jelentkező családi foglalkozását. Újabb műtárgyak segítségével tovább utazunk a múzeum képzeletbeli világában, ahol egyszerre játszunk, tanulunk és alkotunk. 

A folytatás mellett meg is újulunk! 

Háromrészes sorozatokat indítunk, ahol egy-egy témát több szempontból is körbejárunk.Hogy került meg Blaha Lujza összetört legyezője? Kik sétáltak a Kiscelli parkban? Ki viszi el az üzenetet Zeuszhoz? Szoktak-e a fajdkakasok elefánttal beszélgetni? 

A múzeum tárgyai és rejtett kincsei közül olyanokat válogatunk, melyekről izgalmas történeteket mesélünk, és amiket feladatokkal és alkotással teszünk színesebbé. Az alkotáshoz elegendő az otthon lévő eszközöket használni, de ha szeretnéd, a Kiscelli Múzeumtól meg is rendelheted az egyes foglalkozásokra összekészített csomagot! Az elkészült műveket a honlapon elérhető Barangoló Galériába várjuk, hogy a múzeum minden látogatója megcsodálhassa.

A foglalkozás időtartama: 2 óra

Ajánlott korosztály: 7-12 év 

Facebook: HAMAROSAN