A csodálatos Blaha Lujza 3/2: Színpadon a Nemzet Csalogánya

2021. február 28.

A sorozat második részében további érdekességeket tudhatunk meg a híres Blaha Lujzáról: láthatunk róla kosztümös fotókat, mesélünk a jelmezeiről és népszerű darabjairól, és szó lesz arról is, hogy áll-e még olyan színház, ahol fellépett a művésznő. 

A közös alkotáson lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan lehet otthon papírból pop-up miniszínházat készíteni, az ehhez szükséges anyagokat az eseménybe és a honlapra is kiírjuk.

A játék végén pedig kvíz segítségével tesztelhetjük tudásunkat, ahol az első öt helyesen válaszoló Vasárnapi Barangoló csomagot nyer! A csomagban a következő, márciusi foglalkozáshoz szükséges anyagokat gyűjtjük össze és küldjük el.

Várunk mindenkit szeretettel az online játékra, melynek linkjét február utolsó vasárnapján délután 3 órakor az eseményben és a honlapunkon tesszük közzé!

 

A sorozat első része itt tekinthető meg:

A csodálatos Blaha Lujza // 1. rész: A legyező

 

Az alkotásokról készült képeket is várjuk a facebook eseménybe vagy a muzeumpedagogia@kiscellimuzeum.hu címre, melyeket a honlapon elérhető Barangoló Galériában lehet majd megcsodálni.

------------------------------------------------
Ne érj hozzá! Ne mássz rá! Ne rohangálj! Ne kiabálj! Itt nem játszunk! ... Vagy mégis?

A Kiscelli Múzeum 2021-ben is folytatja Vasárnapi Barangoló címmel havi rendszerességel jelentkező családi foglalkozását. Újabb műtárgyak segítségével tovább utazunk a múzeum képzeletbeli világában, ahol egyszerre játszunk, tanulunk és alkotunk. 

A folytatás mellett meg is újulunk! 

Háromrészes sorozatokat indítunk, ahol egy-egy témát több szempontból is körbejárunk.Hogy került meg Blaha Lujza összetört legyezője? Kik sétáltak a Kiscelli parkban? Ki viszi el az üzenetet Zeuszhoz? Szoktak-e a fajdkakasok elefánttal beszélgetni? 

A múzeum tárgyai és rejtett kincsei közül olyanokat válogatunk, melyekről izgalmas történeteket mesélünk, és amiket feladatokkal és alkotással teszünk színesebbé. Az alkotáshoz elegendő az otthon lévő eszközöket használni, de ha szeretnéd, a Kiscelli Múzeumtól meg is rendelheted az egyes foglalkozásokra összekészített csomagot! Az elkészült műveket a honlapon elérhető Barangoló Galériába várjuk, hogy a múzeum minden látogatója megcsodálhassa.

 

A foglalkozás időtartama: 2 óra

Ajánlott korosztály: 7-12 év 

Maximális létszám: 15 fő

További információ: muzeumpedagogia@kiscellimuzeum.hu

Programjegy ára:  2.400 Ft  (érvényes a múzeum állandó és időszaki kiállításainak megtekintésére)

A Barangoló grafikusa: Fatér Anna

A foglalkozásokat tartja: Jalsoviczky Sára

 

Vissza a főoldalra: Vasárnapi Barangoló