A csodálatos Blaha Lujza 3/1: A legyező

2021. január 31.

A nagyhírű művésznő hagyatékának nagy részét a kiscelli Múzeum őrzi. Hogy került meg Blaha Lujza összetört legyezője? Mit üzent a hölgy, aki félig zárt legyezővel a jobb fülét érinti? Áll-e még színház, ahol a művésznő is fellépett? Mit hordott a díva?

 

A csodálatos Blaha Lujza sorozat első részét a thinglink program segítségével lehet elérni itt:   A legyező

A linken minden információ és feladat megtalálható, csak a számokat és az utasításokat kell követni! Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!
 
 
 

------------------------------------------

Ne érj hozzá! Ne mássz rá! Ne rohangálj! Ne kiabálj! Itt nem játszunk! ... Vagy mégis?

A Kiscelli Múzeum 2021-ben is folytatja Vasárnapi Barangoló címmel havi rendszerességel jelentkező családi foglalkozását. Újabb műtárgyak segítségével tovább utazunk a múzeum képzeletbeli világában, ahol egyszerre játszunk, tanulunk és alkotunk. 

A folytatás mellett meg is újulunk! 

Háromrészes sorozatokat indítunk, ahol egy-egy témát több szempontból is körbejárunk.Hogy került meg Blaha Lujza összetört legyezője? Kik sétáltak a Kiscelli parkban? Ki viszi el az üzenetet Zeuszhoz? Szoktak-e a fajdkakasok elefánttal beszélgetni? 

A múzeum tárgyai és rejtett kincsei közül olyanokat válogatunk, melyekről izgalmas történeteket mesélünk, és amiket feladatokkal és alkotással teszünk színesebbé. Az alkotáshoz elegendő az otthon lévő eszközöket használni, de ha szeretnéd, a Kiscelli Múzeumtól meg is rendelheted az egyes foglalkozásokra összekészített csomagot! Az elkészült műveket a honlapon elérhető Barangoló Galériába várjuk, hogy a múzeum minden látogatója megcsodálhassa.

 

A foglalkozás időtartama: 2 óra

Ajánlott korosztály: 7-12 év 

Maximális létszám: 15 fő

További információ: muzeumpedagogia@kiscellimuzeum.hu

Programjegy ára:  2.400 Ft  (érvényes a múzeum állandó és időszaki kiállításainak megtekintésére)

A Barangoló grafikusa: Fatér Anna

A foglalkozásokat tartja: Jalsoviczky Sára

 

Vissza a főoldalra: Vasárnapi Barangoló