Aktuális programjaink

 

 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Kiscelli Múzeum megújul: az épületátalakítási munkálatok befejeztével egy modernebb és látogatóbarátabb intézményben tudjuk fogadni Önöket. Az építkezések idejére szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Köszönjük!

 

*****************************************************************************************************************

 

Időszaki kiállítások

 

Csöndesen - Kortárs magyar csendélet  2018. április 7. és június 24. között

 
 
A kiállításról bővebben itt olvashat.

 

Te jössz?! Kiállítás a társasjátékokról   meghosszabbítva! 2018. június 15. és augusztus 20. között

 
 
A kiállításról bővebben itt olvashat.
 
****************************************************************************************************************
 

Rendezvények

 

Múzeumok Éjszakája

június 23., 12:00 - 24:00 között 

Szalóki Ági és Csaknekedkislány koncert, exkluzív vezetések, óriásszínező és társasjátékok várják látogatóinkat. Tartsanak velünk!
 
 
Részletek és teljes program: http://kiscellimuzeum.hu/muzej

 

 

 

 

 

 

JÖN! Kiscelli nyári tábor  június 18-től 22-ig, 9-16:00 között A TÁBOR BETELT
 
A  Barangoló a Kiscelli Múzeumban című foglalkoztató- és színezőkönyvből és múzeumi vezetőből inspirálódva 2018. június 18-i héten nyári tábort szervezünk, melynek során a könyv különböző fejezeteinek mintájára a Kiscelli Múzeum és Fővárosi Képtár állandó gyűjteményének egy-egy érdekességét ismerjük meg az öt nap alatt. Bejárjuk a kétszázötven éve épült trinitárius kolostor és templom zegzugos épületét, felfedezzük az egykori Schmidt-kastélyhoz tartozó parkerdőt, a múzeum várostörténeti gyűjteményének segítségével pedig a századfordulós Budapest életébe is  A TÁBOR BETELT.
 
 
 
 
 
***********************************************************************************************************************
 
 
Állandó kiállítások
 
Kiscelli Nyomda - Fejezetek a főváros nyomdászattörténetéből  
A főváros régisége. 1780-1873
Közterek és magánterek. 1873-1940
Pest-budai cégérek
A pesti Arany Oroszlán patika
Barokk szoborcsarnok
 
A főváros régisége / Barokk szoborcsarnok / Patika. Fotó: Gehring János
 
Előzetes regisztráció vezetéseinkre:
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel évente több alkalommal is megtartjuk tematikus vezetéseinket. Amennyiben nem szeretnének lemaradni valamelyik programról, jelezzék a kapcsolat(kukac)kiscellimuzeum.hu e-mail címen, mi pedig azonnal értesítjük Önöket, amint az adott túrára új időpontot hirdetünk. 
 
Zseblámpás kriptatúra és épületséta. A Kiscelli Múzeumnak otthont adó óbudai épület a trinitárius szerzetesek kolostoraként kezdte, volt katonai raktár és hadikórház, majd kastéllyá alakította át a vagyonos Schmidt Miksa, a legendás, meggyilkolt éjszakai pillangó, Mágnás Elza szeretője. A sétán megismerkedhetnek az épület történetével, és megtekinthetik a kolostor kriptáját, amely csak ezen a vezetésen látogatható. 
 
Séta Schmidt Miksa egykori parkjában. A Kiscelli Múzeumhoz tartozó hatalmas park egykori villaépületeket, műkő szobortöredékeket és egy rejtélyes, historizáló kaput is rejt. A sétán feltárul a park múltja: szóba kerül az egykori remetebarlang, a területen működő agyagbánya és a Schmidt Miksa által kialakított romantikus angolkert is. Túracipővel készüljenek!
 
Fényűzés az Osztrák-Magyar Monarchiában. Irodalmi tárlatvezetés a Kiscelli Múzeum állandó kiállításán. Megismerhetik a felső tízezer életmódját a monarchia éveiben: a nagypolgári lakások szalonbútorai, a dzsentri ruhatára, a kortárs mecenatúra egyaránt szóba kerül. Nem feledkezünk meg azonban a nagypolgári élet díszleteiből alig látható alsó-középosztályról és a cselédségről sem. A vezetés sorvezetőjéül irodalmi alkotások szolgálnak. 
 
München-Párizs-Budapest. Képzőművészeti fókuszú tárlatvezetés a Fővárosi Képtár állandó kiállításán. Többek között Weber Henrik, Csók István, Rippl-Rónai József, Mednyánszky László, és Kassák Lajos egy-egy művén keresztül szóba kerül az akadémikus festészet műfaj-hierarchiája, a technikai invenciók, a művésztelepek és művészcsoportok szerepe.