Aktuális programjaink

Ajándék:
 
Ajándékozzon élményt szeretteinek! Ajándékboltunkban december 10-től kapható a Kiscelli Múzeum karácsonyi kuponja, mely épületsétára, játékos családi vezetésekre, állandó és időszaki kiállításokra a 2018-as év folyamán beváltható. Az ajándékjegy értéke 1600 Ft, megvásárolható a Kiscelli Múzeum pénztárában.
 
 
Vezetések, múzeumpedagógia:
 
Bauhaus bál. Fotó: Kondella Misi Photography

 

Bauhaus séta. Fotó: Kiscelli Múzeum

 

december 10. 11:00 // Advent Kiscellben - Ledpuppets fény/báb/színház és múzeumpedagógia gyerekeknek, tárlatvezetések felnőtteknek

Karácsony előtt szeretnénk megajándékozni látogatóinkat és munkatársainkat egy igazi családi múzeumi élménnyel. A délután során a Ledpuppets világítós bábszínháza varázsolja el a látogatókat, lesznek ajándékkészítő és lámpatervező workshopok kicsiknek és nagyoknak. A tárlatvezetések során pedig a Kiscelli Múzeum minden érdekes zugát bejárjuk szakértők vezetésével.

 

Programok:

 

11.00 FashionRevolution. Horn Enikő divattervező családjának emlékei a szecessziótól a forrónadrágig mutatják be a 20. század divatváltozásait. Szatmári Judit Anna, a textilgyűjtemény vezetője divattörténeti kontextusba helyezi a darabokat korabeli divatképek, analógiák vetítésével. Beszélgetés Horn Enikő divattervezővel és Szentesi Réka divatelmélet-kutatóval.

13.00 Divat a művészetben. Divattörténeti tárlatvezetés a Kiscelli Múzeum állandó kiállításán.

15.00 Lámpatervező workshop a LÁMPA! Design ikon kortárs fényben című kiállításhoz. A lámpák fóliái hazavihetők és ablakdíszként ajándékozhatók vagy használhatók.

15.00 Ajándékdoboz-készítő foglalkozás - rajz, ragasztás

 

15.00 Müchen-Párizs-Budapest - tárlatvezetés a Fővárosi Képtár állandó gyűjteményében

 

16.00 Zseblámpás kriptatúra és épületséta

 

17.00 Ledpuppets - Fény/báb/színház a Kiscelli Múzeum templomterében

 

A délután folyamán zenél: DJ Panda

A Hélix Félix étterem jóvoltából sütikkel és forralt borral fokozzuk a hangulatot.

 

Részvételi szándékukat a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu címen jelezhetik, de a regisztráció nem kötelező.

Belépőjegy ára 1600/800 Ft. Családi kedvezmény: 4000 Ft (2 felnőtt és gyerekek)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kiscelli nap. Fotó: Pataki Dávid
 
 
Kiállítások: 
 
Időszaki kiállítások
 
Lámpa! Egy design ikon a kortárs művészet fényében
2017. december 31-ig.
 
JÖN! A társasjátékok története. A Nemzeti Kaszinótól a romkocsmákig
2018. februárjától
 
Állandó kiállítások
 
A főváros régisége. 1780-1873
Közterek és magánterek. 1873-1940
Pest-budai cégérek
A pesti arany oroszlán patika
Barokk szoborcsarnok
JÖN! Kiscelli nyomda. A pest-budai nyomdászat története 2018. március 15-től
 
Kripta / Barokk szoborcsarnok / Templomtér. Fotó: Gulyás Attila/Turista Magazin, Kiscelli Múzeum
 
Előzetes regisztráció vezetéseinkre:
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel évente több alkalommal is megtartjuk tematikus vezetéseinket. Amennyiben nem szeretnének lemaradni valamelyik programról, jelezzék a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu e-mail címen, mi pedig azonnal értesítjük Önöket, amint az adott túrára új időpontot hirdetünk. 
 
Zseblámpás kriptatúra és épületséta. A Kiscelli Múzeumnak otthont adó óbudai épület a trinitárius szerzetesek kolostoraként kezdte, volt katonai raktár és hadikórház, majd kastéllyá alakította át a vagyonos Schmidt Miksa, a legendás, meggyilkolt éjszakai pillangó, Mágnás Elza szeretője. A sétán megismerkedhetnek az épület történetével, és megtekinthetik a kolostor kriptáját, amely csak ezen a vezetésen látogatható. 
 
Séta Schmidt Miksa egykori parkjában. A Kiscelli Múzeumhoz tartozó hatalmas park egykori villaépületeket, műkő szobortöredékeket és egy rejtélyes, historizáló kaput is rejt. A sétán feltárul a park múltja: szóba kerül az egykori remetebarlang, a területen működő agyagbánya és a Schmidt Miksa által kialakított romantikus angolkert is. Túracipővel készüljenek!
 
Fényűzés az Osztrák-Magyar Monarchiában. Irodalmi tárlatvezetés a Kiscelli Múzeum állandó kiállításán. Megismerhetik a felső tízezer életmódját a monarchia éveiben: a nagypolgári lakások szalonbútorai, a dzsentri ruhatára, a kortárs mecenatúra egyaránt szóba kerül. Nem feledkezünk meg azonban a nagypolgári élet díszleteiből alig látható alsó-középosztályról és a cselédségről sem. A vezetés sorvezetőjéül irodalmi alkotások szolgálnak. 
 
A címoldali lapozó képeit Gulyás Attila/Turista Magazin készítette. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nike-futás. Fotó: Nike Futóklub Margitsziget