Időszaki kiállítások

Te jössz?! Kiállítás a társasjátékokról  Meghosszabbítva augusztus 20-ig!
 
 
A kiállításról bővebben itt olvashat.
A kiállításhoz készült kiadványokat itt találhatja.
 

augusztus 20., 10:00-18:00 // Te jössz?! - Finissszázs
A finisszázs alkalmából kiadványaink, katalógusaink, valamint a Kiscelli Múzeum saját társasjátéka, a Cellris a nap folyamán 20%-os kedvezménnyel vásárolható meg.

 

14:00-18:00 // Cellris társasjáték-bemutató
A Cellris a Kiscelli Múzeum saját tervezésű társasjátéka, amelyben az intézmény ikonikus műtárgyai tetrisz alakú lapkákon jelennek meg. A résztvevők feladata, hogy ezekből kiállítást rendezzenek a múzeum templomterében. A kiválasztott alkotásokat a gyűjteményi raktárakból először a restaurátorokhoz kell vinni, csak ezt követően kerülhetnek a kiállítótérbe. A táblára helyezett elemek után attól függően kapunk pontokat, hogy milyen koncepció mentén válogatjuk és tesszük ki tárgyainkat. Pontot ér például, ha többféle gyűjteményből vagy azonos korszakból származnak a művek. A játék végén a legtöbb pontot elérő játékos elnyeri az Év Kiállítása díjat.
A társasjáték-bemutató során a látogatók maguk is kipróbálhatják a Cellrist a Te jössz?!-kiállítás kurátorainak és a Cellris játéktervezőinek segítségével.

14:00 // A kastély titkai. Zseblámpás kriptatúra és épületséta (800 Ft)
A Kiscelli Múzeumnak otthont adó óbudai épület a trinitárius szerzetesek kolostoraként kezdte, volt katonai raktár és hadikórház, majd kastéllyá alakította át a vagyonos Schmidt Miksa, a legendás, meggyilkolt éjszakai pillangó, Mágnás Elza szeretője. A sétán megismerkedhetnek az épület történetével, és megtekinthetik a kolostor kriptáját, amely csak ezen a vezetésen látogatható.

16:00 // Te jössz?! Kurátori tárlatvezetés a kiállításban (800 Ft)
Az időszaki tárlat zárásaként kurátori vezetéssel várjuk a társasjátékok története iránt érdeklődőket.

 

Részvételi díj: augusztus 20-án a kiállítások ingyenesen látogathatók. A két tárlatvezetés díja 800 Ft, amihez kiscellis kitűzőt kapnak ajándékba a látogatók.